Prepreke na putu..

Vi ste usmjereni samo prema onome što ‘gubite’, i zbog toga ste žrtva, često po vlastitom odabiru. Ako bi pogledali, ako bi uistinu vidjeli sve ono što dobivate u vašim ‘porazima’, svaki poraz bi postao vaša pobjeda. Jer zaista, kada tijelom i umom klonete, vi se okrećete vašem Duhu, i krećete roniti novim dubinama.

Ako ne bi bilo oluja u vašim životima, vi biste zaustavili svoje putovanje, i ostali bi u ljušturi osobe, poput sjemena koje nikada ne rodi svojim plodom. Jer zaista kažem vam, vaša osoba je poput ljuske koja mora biti razbijena, i zato vas život podiže svojim valovima, i razbija vas od svoje hridi.

Vi ste poput leptira sa velikim šarenim krilima, sposobni da letite, ali uvjetovani da se oslobodite kukuljice što je satkana gustim slojevima vaših osobnosti. To oslobođenje dolazi iznutra, kao posljedica vaše vlastite čežnje za slobodom. Ako bi čekali da netko izvana otrgne vašu kukuljicu, i oslodi vas, vaša krila bi ostala nerazvijena, i vi ne biste bili sposobni za let.

Niste ovdje da biste ovdje ostali, jer zaista vi ste na proputovanju koje vas vodi do nekih drugih odredišta. Budite u svijetu, ali ne od svijeta, jer svijet je tek jedna postaja na vašem putovanju. Zar ćete vječno ostati na ovom kolodvoru umornih duša !? Ili ćete napokon krenuti dalje, raširenih krila !?

Obuzdajte svoje misli, i okrenite svoju pažnju prema Njemu koji bdije u vama. On će vam pokazati put koji vodi do novih dubina, i dati će vam snage da svjesno prođete kroz vrata smrti, kako bi sami odabrali svoje novo rođenje. Jer zaista, ono što nosite u sebi u trenutku umiranja, u tome se iznova rađate. Neka stoga vaše biće bude usmjereno prema Njemu, jer ako u zanosu s Njime umrete, u zanosu Njegovom ćete biti rođeni.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)