PRVI HRAM

Kada bi poznavali svoje tijelo, kada bi bili svjesni njegove svetosti, voljeli bi ga i slušali više nego što volimo i slušamo želje našeg intelekta. Jer zaista, tijelo samo po sebi jeste savršen odraz prirodnih zakona, dok je intelekt odraz mnogih krivih učenja. Upravo zbog toga jer slijedimo intelekt, naše tijelo oboljeva i potiskuje svoj puni potencijal, trošeći svoju energiju i mudrost na preživljavanje – jer zaista, ono je nemilosrdno napadnuto sa svih strana.

Tijelu ne treba puno, međutim osoba koja u njemu stanuje sačinjena je od želja i potreba koje nisu u koherenciji sa zakonima tijela. Tijelo je nažalost zanemareno i odbačeno, i možemo reći da je upravo nad njime učinjen najokrutniji zločin kojem svjedočimo. Odbacivanje tijela ide toliko daleko da čak i u tzv. duhovnosti odzvanja mantra koja govori; ‘ja nisam ovo tijelo, ja nisam ovaj um’. ‘Veliki gurui’ današnjice ohrabruju svoje sljedbenike da se utvrde u tome uvjerenju, i na taj način oskrvnjuju sveti hram koji im je darovan da unutar njega osvijeste svoju vlastitu svetost.

Jedino Svijesnost sa svim svojim ‘nižim’ aspektima smije biti hijerarhijski postavljena iznad tijela, jer ista osluškuje Duh života, i poštuje zakone od kojih je tijelo sačinjeno. Zaista, tijelo u svojoj čistoći jeste ‘izgubljeni’ Sveti Gral, to jest ono najsvetije što nam je darovano kao alat koji nam omogućuje da kušamo život kojem svjedočimo. A iako na kraju mora biti napušteno, i vraćeno zemlji, to ne umanjuje njegovu bitnost, jer nez njega bi ovo putovanje bilo nemoguće.

Ako bi morali postaviti tablicu vrijednosti osnovnih slojeva našega bića, ona bi izgledala ovako;

1. Univerzalni Duh

2. Univerzalna Svjesnost

3. Muški princip – Krist

4. Ženski princip – Marija od Magdale

5. Individualna duša

6. Individualna Svijest

7. Fizičko Tijelo

8. Podsvijest – operativni program

9. Intuitivni Um

10. Racionalni Um

11. Emocionalno Tijelo

12. Intelekt – ego

13. Osobnost – lažni pokazni identitet

Po ovoj ‘ljestvici’ možemo vidjeti da je upravo tijelo u samome centru između naše tzv. više i niže stvarnosti, a mi nažalost djelujemo isključivo iz posljednjih 6 aspekata, pokušavajući preskočiti tijelo – glumeći da smo već ustoličeni u svojoj višoj stvarnosti.

Osnovna održavajuća ili povezujuća energija unutar našega tijela jeste ona koju zovemo ‘seksualna’, a koju neispravno koristimo iz razloga jer joj prilazimo isključivo kroz 4 donja aspekta. Mnogi će reći da je ‘tjelesna seksualnost’ ona koja je na najnižoj vibraciji, no u stvarnosti je drugačije. Seksualni čin bez upliva uma, emocija, intelekta i osobnosti, bio bi čisto osjećajno iskustvo, oslobođeno preverzije koja se manifestira kroz navedene aspekte. Ova stvarnost u današnjoj duhovnosti, ne samo da je nepravedno zanemarena, nego je uz to i demonizirana.

Um, emocije, intelekt, i osobnost sa sobom donose visoku razinu manipulativnosti, a upravo to jeste ono sa čime oskrvnjujemo svetost naše vlastite prirodnosti. Činjenica je da se upravo seks najčešće koristi u mnogim oblicima manipulacije, naročito u emocionalnoj i intelektualnoj manipulaciji. Na taj način, energija koja nas treba uzdići do samog vrhunca našega bića, postaje najrazornije oružje u procesu naše osobne i kolektivne degradacije.

Bitno je naglasiti kako tijelo ima svega nekoliko nužnih ‘ovisnosti’, a sve se odnose na ovisnost o energijama koje ga drže na životu. Problem je u tome što na emocionalnoj i intelektualnoj razini imamo jedan zamršeni i nezdravi skup mnogih ovisnosti, a našem tijelu smo dali zadatak da služi tim ovisnostima. U tim okolnostima tijelo ne može biti posvećeno služenju onim višim aspektima našega bića, i tu se krije uzrok naše patnje.

Kada iz aspekta svoje osobnosti kažemo; ‘ovo je moje tijelo’, ta izjava je sasvim netočna iz razloga jer je osobnost sadržaj unutar tijela. Postavljanje osobnosti iznad tijela dovodi do svih poznatih oblika tjelesnih oboljenja, dok obrnuto, ako osoba osluškuje mudrost tijela, oboje su u zdravlju. To je stoga jer je tijelo daleko bliže suštini života nego što je to osobnost !

Ono što na trenutnoj razini bivanja možemo učiniti jest to da se trudimo svjesno koristit svoj racionalni um, sa zadatkom da najprije uspostavimo komunikaciju sa našom podsvjesti. To znači da na razini racionalnog uma moramo prije svega održavati osjećaj povezanosti sa onime što zovemo Bog, tek potom šaljemo misli i mentalne projekcije koje će polako mijenjati naš operativni sustav.

U današnjoj duhovnosti to je prikazano kroz dosta površne autosugestivne izjave poput; misli pozitivno, govori pozitivno, voli sebe…i tako dalje. Sve to je potencionalno opasno bez osjećajne povezanosti sa Bogom, životom, univerzumom, ili kako god već želite. Osnovno učenje koje sam dobio u svom susretu sa njime, kada smo se sreli između života i smrti, bila je upravo to; ‘Poštuj svoje tijelo, upoznaj ga, i ono će ti pokazati Znanje od kojeg je satkano. U tom znanju upoznati ćeš sebe, a tu u tebi Ja te čekam’

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)