Krist – naša istinska stvarnost…

U zapisu života, ili u strukturi samoga čovjeka, postoji znanje čije je otkrivenje čovjeku zabranjeno, iz razloga jer ga isto vodi ka ostvarenju u njegovom punom potencijalu. Netko ili nešto ne želi da čovjek kuša to znanje, i da kroz njega spozna svoju moć, jer takav čovjek postaje prijetnja poretku unutar kojega čovjek služi onome što je suprotno životu. To nije čak niti smrt, jer fizička smrt je prirodni proces unutar života, nego se radi o nečemu daleko strašnijem što čovjeku oduzima istinsko iskustvo življenja iako je živ. 

Pod tim utjecajem čovjek gubi moć da svjesno živi, da svjesno umire, i da se svjesno iznova rađa. To je ona prava besmrtnost unutar koje biće svjesno prolazi kroz mnoge živote, i nikada ne zaboravlja sebe, nego se sjeća svih svojih života, te tako raste na svome putu samoostvarenja.

Čovjek, kada je ostvaren u svome punom potencijalu, on jeste Krist, to jest ona kvaliteta koja je kroz Njega prikazana. Stoga bih vas zamolio da prije nego nastavite čitati ovaj tekst, ostavite po strani sve ono što vam opisuje Krista kao čovjeka koji je živio prije nešto više od 2000 godina, a što ste o Njemu naučili kroz dogmu. Pokušajte zamisliti da je Krist princip koji prebiva u vama, ali je ‘uspavan’ djelovanjem raznih utjecaja kojima ste nečijom jasnom namjerom izloženi. Ovo nije poziv da odbacite svoju percepciju Krista, nego da se zagledate u Njega iz drugog kuta.

Svi ste čuli za priču o Svetom Gralu i Svetom Ulju, i da će onaj koji pije Sveto Ulje iz Svetoga Grala spoznati besmrtnost. Kroz dogmu je Sveti Gral prikazan kao predmet koji je izgubljen, a mnogi ga zamišljaju u obliku zlatnog kaleža. Međutim Sveti Gral jeste sam čovjek, a Sveto Ulje jeste sam Nektar Života, u kojemu se nalazi sveukupno znanje o životu. Jednom kada čovjek spozna ovu istinu i počne živjeti po njoj, on svojim življenjem podiže Sveto Ulje iz svoga najnižeg energetskog centra, ka najvišem.

U bibliji je to simbolično prikazano u opisu Kristovog života, a svima vama je vjerovatno poznata Njegova priča, no pitanje je koliko vas jeste svjesno njenog pravo značaja. Krist, iako rođen u Betlehemu, dolazi iz Nazareta koji je jedan od najsiromašnijih i najnerazvijenijih mjesta Izraelskog kraljevstva. Početak Kristovog puta je dakle u Nazaretu, u samome dnu izrealskog kraljevstva ( gledano po utjecaju ), a svršetak u Jeruzalemu koji predstavlja sam vrh. 

Na svome putu Krist je imao 12 učenika, i Mariju Magdalenu koja je bila Njegova najbliža suradnica. Tih dvanaest učenika simbolično predstavlja 12 kvaliteta uma, dok Marija Magdalena predstavlja bezuvjetno služenje kroz Ljubav. 12 učenika bi se često međusobno raspravljali i svađali o tome što je Krist htio reći, ili koji je od njih najbliži Njemu. Oni su dakle preispitivali, baš kao što um preispituje, čak i kada jasno vidi. Marija Magdalena nikada nije preispitivala, i stoga je Ona ostala jedina do kraja pored Krista, dok su se svi drugi učenici sakrili nakon što je Krist suočen sa smrću. 

Isto se događa i u nama kada se suočimo sa smrću, a kao netko tko je proživio iskustvo blisko smrti, mogu vam to autentično potvrditi. U trenutku kada sam kapitulirao kao osoba, moj um i svih 12 njegovih kvaliteta su se povukli, ostalo je samo ono što se u tome trenutku bezuvjetno predaje, i to kroz Ljubav, ne kroz strah. Marija Magdalena simbolizira tu kvalitetu u nama. U fizičkom smislu to je naša desna strana mozga koja ima samo jednu kvalitetu, naspram lijeve koja ima 12 analitički i intelektualnih kvaliteta. 

Dva ‘razbojnika na križu pored Krista, jedan s desna i jedan s lijeva, također simbolično prikazuju ta dva principa u nama. U trenutku umiranja, onaj lijevi ( intelekt ) protestira i traži dokaze, dok se onaj sa desna predaje i traži milost, Ljubav i oprost.

Pogledajte sada sveukupnu simboliku ovoga;

Krist koji je nektar života unutar ljudskoga tijela, po principu stvaranja spušta se iz klaustruma ( mala žljezda u najskrovitijem djelu mozga između dvije polutke ) skroz do najnižeg energetskog centra u nama ( Nazaret ), a prije toga se u solar pleksusu ( Betlehem ) pretvara u Sjeme, i zatim se kroz isti princip stvaranja zajedničkim služenjem 12 kvaliteta uma, uzdiže kroz sedam razina bivanja ( čakre ), i 33 pršljena u našem kičmenom stupu ( u trenutku smrti Krist je imao 33 godine ), te se vraća u klaustrum. Tamo ostaje u stanju mirovanja, 3 dana ( nakon tri dana je uskrsnuo ), a zatim se aktivira i u potpunosti obnavlja sve razine ljudskoga bića ( uskrsnuće ).

Sve unutar Krista jeste simbolika, ili mapa koja nam pokazuje put ka konačnom samoostvarenju. “Zato je Krist rekao; Ja sam put, istina i život. Nitko ne dolazi Ocu osim po meni !” To se ne odnosi na razmišljanje o Kristu na način kako nas uče dogme o Njemu, nego nas jasno upućuje na to da je Krist unutar nas, i da Ga trebamo uzdići unutar sebe, jer mi jesmo On, i On jeste mi. Mi jesmo Sveti Gral koji treba biti ispunjen Svetim Uljem, Kristom, kako bi se ostvarili u onome zbog čega smo stvoreni, da budemo živi Krist..

# U sljedećim nastavcima pisati ću o samom procesu uzdizanja Svetog Ulja, i to na način da ću ih podjeliti na osnovu prirodnog ustroja našega bića u njegovoj sveukupnosti.

Te tekstove moći ćete pročitati na mome Patreon profilu, a za više informacija možete se javiti mailom na; drvozivota.udruga@gmail.com

Svako dobro Vam želim

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)